Zwemles

De zwemlessen van Starfish Swimming bestaan uit 2 onderdelen; het zelfredzaamheidsdiploma en het aanleren van de zwemslagen. Veiligheid heeft vanzelfsprekend ook een belangrijke plaats in onze lessen.

Zelfredzaamheidsdiploma
Het zelfredzaamheidsdiploma is erop gericht om kinderen, jongeren en volwassenen vaardigheden aan te leren om watervrij te worden en zichzelf te redden. Deze vaardigheden zijn ook nodig om uiteindelijk efficiënt te leren zwemmen.

De onderstaande vaardigheden worden aangeleerd.
– Vertrouwen & Onder water gaan
– Lichaamspositie & Ademhaling
– Voorwaartse beweging & Veranderen van richting
– Draaien van het lichaam
– Geïntegreerde bewegingen
– Overlevingstechnieken
– Veiligheidsvaardigheden

De manier om de veiligheidsvaardigheden en overlevingstechnieken aan te leren, wordt aangepast aan de leeftijd van het kind. Gemiddeld behaald een kind na twee periodes van acht lessen het zelfredzaamheidsdiploma.

Zwemslagen
Na het behalen van het zelfredzaamheidsdiploma wordt gestart met het aanleren van de zwemslagen. De zwemlessen zijn ontwikkeld om kinderen, jongeren en volwassenen effectieve zwemtechnieken aan te leren en uithoudingsvermogen te creëren.

De onderstaande zwemslagen worden aangeleerd:
– Borstcrawl
– Rugcrawl/Enkelvoudige rugslag
– Vlinderslag
– Schoolslag
– Uithoudingsvermogen

Elke periode van 8 lessen wordt afgesloten met een kijkles, waarin de kinderen hun vorderingen kunnen laten zien en de mogelijkheid hebben om een kleine ster te verdienen voor in de grote ster. Gemiddeld haalt een kind na 5 of 6 periodes van 8 weken het zwemdiploma.

Veilig & Leuk!
Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel! Zo wordt er in elke periode, naast de zwemvaardigheden, ook aandacht besteedt aan veiligheidsvaardigheden en hebben alle docenten een aanvullende opleiding als lifeguard gevolgd.
Leren gaat het makkelijkst als een kind zich veilig voelt en plezier heeft. Daarom zijn onze zwemlessen zo ingericht, dat een kind de lessen echt leuk vindt.

Lesduur en groepen
De zwemlessen duren 1 uur en de groepen bestaan uit 6 kinderen. Per les is het mogelijk, dat er 1 kind komt inhalen. Heeft uw kind net dat beetje extra aandacht of begeleiding nodig, dan is het mogelijk om privéles te volgen. De privélessen duren 30 minuten en zijn 1-op-1. Hierdoor kan de zwemles op maat worden ingevuld.
Om kinderen niet onnodig uit een groep te halen, zullen we altijd eerst proberen om de benodigde extra aandacht te geven tijdens de reguliere lessen door het inzetten van een extra docent. Dit gaat altijd in overleg met de ouders/verzorgers.