Lessen

Starfish Swimming

Starfish Swimming is ontwikkeld door het Starfish Aquatics Institute (www.starfishaquatics.org) en biedt zwemlessen aan voor baby’s, kinderen en volwassenen. Het Starfish Aquatics Institute (SAI) is de grootste particuliere organisatie ter wereld op het gebied van waterveiligheid en biedt professionele opleidingen aan voor o.a. zweminstructeurs en lifeguards. De visie van SAI “Saving lives: One at a time” (Levens redden: Eén per keer) is een visie die wij van harte delen.

Het Starfish Swimming zwemprogramma richt zich op de ontwikkeling van basisvaardigheden, die nodig zijn om veilig in en om het water te zijn. Deze vaardigheden bestaan o.a. uit een aantal functionele overlevingsvaardigheden. Daarna worden de juiste zwemtechnieken aangeleerd, door voort te bouwen op vaardigheden, die al aangeleerd zijn. Het zwemprogramma is, na het behalen van het zelfredzaamheidsdiploma, onderverdeeld in 5 kleuren: paars (borstcrawl), rood (rugcrawl/rugslag), geel (vlinderslag), blauw (schoolslag) en groen (uithoudingsvermogen).  Deze kleuren komen ook terug in het beloningssysteem voor de kinderen.

Het Starfish Swimming zwemprogramma biedt mogelijkheden voor kinderen vanaf 6 maanden tot volwassenen. Het is een totaalprogramma op het gebied van waterveiligheid en leren zwemmen voor alle leeftijden en niveaus; van baby’s tot wedstrijdzwemmers. Leren zwemmen kost echter tijd en vraagt betrokkenheid. De vooruitgang is te volgen via het online platform (zie elders op de site) en het unieke beloningssysteem voor de kinderen.

Het programma biedt ook zeker mogelijkheden voor kinderen met speciale behoeften. We gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Beloningssysteem
Voor de kinderen is een uniek beloningssysteem ontwikkeld. De eerste les krijgen de kinderen een mooie poster mee naar huis, waarop staat wat ze allemaal gaan leren. Op de poster staat ook een grote ster afgebeeld. Deze ster krijgen de kinderen na het afronden van de eerste fase van het zelfredzaamheidsdiploma. Na het behalen van het zelfredzaamheidsdiploma  verdienen de kinderen een kleine ster na het succesvol afronden van iedere volgende fase. De ster is gemaakt van foam en is leuk om mee te spelen.

Instructeursopleiding
Ook leiden wij zweminstructeurs op volgens het curriculum van Starfish Swimming, aangevuld met de “StarGuard” lifeguard-opleiding, zodat u zeker weet dat u zelfverzekerd en op een veilige, verantwoorde manier zwemles geeft. Als u geïnteresseerd bent in deze opleidingen, neemt u dan contact met ons op via het contactformulier.